Leto u Grčkoj
Plaža Mirtos - Kefalonija
Plaža MirtosKefalonija

Plaža Mirtos, Kefalonija

Plaža Mirtos je proglašavana za najlepšu plažu u svetu, što joj zapravo niko i ne može osporiti. Ova plaža je zaista prelepa, ali kao što stara poslovica kaže o ukusima ne treba rasprvljati. Mirtos je najbolje uporediti sa nekom prelepom haljinom koju ne možete nositi svaki dan, ali kada je obučete osećate se fenomenalno. Tako i ova prelepa plaža nije za svakodnevnu upotrebu, ali je morate posetiti barem dva puta.


Plaža Mirtos - Kefalonija


Prvi put ćete biti pod utiskom i želećete da slikate sve što vidite, dok ćete drugi put zaista uživati u ovoj nestvarnoj lepoti. Neko ovde dođe samo da se islika i ide dalje, ali ja Vam iskreno preporučujem da ostanete na njoj ceo da i uživate u brčkanju.


Plaža Mirtos - Kefalonija


Do same plaže se veoma lako stiže dobrim putem i ukoliko dođete do 10 sati ujutru (ovo se odnosi na špic sezone) moćićete da nađete besplatan parking odmah pokraj nje. Tako da roditelji gledajte da ne docnite kako ne biste morali da parkirate auto na brdsko-plalninskom putu i onda morali da pešačite i pešačite do nje.


Plaža Mirtos - Kefalonija


Plaža Mirtos - Kefalonija


Na plaži postoji jedan bar, gde se iznajmljivanje ležaljki i pića plaća zasebno, odnosno jedno ne uključuje drugo. Od sportova tu je paraglajding i ovo zadovoljstvo će Vas koštati oko 60 evra za jedan skok. Sam let se odvija iznad plaže i ostavlja neverovatan utisak.


Plaža Mirtos - Kefalonija


Plaža Mirtos - Kefalonija


Mirtos je šljunkovita plaža sa krupnim belim oblutcima, koji se takođe nalaze u vodi i kombinaciji sa suncem daju prelepu svetlo plavu boju mora. More je odmah duboko, tako da nije baš pogodna za malu dečicu da se igraju u plićaku. Na skroz levoj strani (kada se gleda ka moru) se nalazi mala pećinica idealna za foto sešn, tako da ne propustite da se prošetate do nje.


Plaža Mirtos - Kefalonija


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 98/100

Parking: Besplatno/Lako ga je pronaći do 10 č/pre podne.