Leto u Grčkoj
Agia Pelagia, Krit
Agia PelagiaAgia Pelagia

Agia Pelagia, Krit

 - Ovo je mali primorski gradić sa prelepom plažom, smešten u centralnom delu severnog Krita, i idealan je za opuštajući odmor na najlepšem grčkom ostrvu. Ovo letovalište je odlična polazišna tačka za istraživanje čitavog Krita. Nalazi se 20 kilometara zapadno od Irakliona, dok je sa druge strane otprilike na istoj distanci i Retimnon, pa ćete moći brzo i lako do oba ova grada.


Agia Pelagia, Krit


Žila kucavica mesta Agia Pelagia je njena obala, tačnije divna plaža, gde ćete naći mnogobrojne taverne i kafeterije, dok su u samom centru, nešto uvučenije locirani super-marketi, turističke kancelarije, apoteke, bankomati, suvenirnice, taksi stajalište i još dosta toga.


Agia Pelagia, Krit


Uvala u kojoj je plaža Agia Pelagia zaštićena je od vetrova koji obično stvaraju talase, pa je more ovde gotovo uvek veoma mirno. Takođe, ovde nema intenzivnog noćnog života. Naravno, postoji dobar izbor barova i kafića gde možete uživati u omiljenom piću, ali je Agia Pelagia uglavnom namenjena turistima koje zanima miran, opušten odmor, uz samo more. Vikendima može biti malo veća gužva, jer tada stanovnici Irakliona baš ovde vole pronađu utočište od vrelih letnjih dana, i od jutra do kasnih večernjih sati uživaju na peščanoj obali i rashlađuju se u azurnoj vodi mora.


Agia Pelagia, Krit


Duž plaže, postoji dobar broj restorana i taverni koji nude specijalitete kritske, klasične grčke ili internacionalnom kuhinje, i svi oni imaju predivan pogled na more. A noću, kada se plaža isprazni, i izblede svi zvuci, šum mora postaje još jasniji i to doprinosi čarobnoj atmosferi koja tada vlada u Agia Pelagiji.